2077224
Autosport

Red Bull-mannen weer op plek één en twee

Ricciardo en Verstappen machtig in Monaco

Max Verstappen raast over de baan in Monaco.

Max Verstappen raast over de baan in Monaco.

Red Bull Racing lijkt dit weekeinde uitstekende papieren te hebben voor succes in Monaco. Net als in de eerste vrije trainingen waren Daniel Ricciardo en Max Verstappen ook in tweede training razendsnel.  

Max Verstappen raast over de baan in Monaco.

Max Verstappen raast over de baan in Monaco.

De Australiër was uiteindelijk de snelste. Hij kwam tot een tijd van 1:11.841. Verstappen was met 1:12.035 echter niet ver weg. 

Het gat met de concurrentie was een stuk groter. Sebastian Vettel eindigde met zijn Ferrari op plek drie, op dik een halve seconde van Ricciardo. Lewis Hamilton (+0.695), Kimi Raikkonen (+0.702) en Valtteri Bottas gaven veel meer toe.

Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso en Carlos Sainz completeerden de top tien. Allen waren meer dan een seconde langzamer dan Ricciardo. 

Verstappen mocht zich vrijdag een klein half uur houder van het ronderecord noemen. Twintig minuten voor het einde van de sessie dook Ricciardo echter onder zijn tijd. 

De Nederlander kwam halverwege de training nog met de schrik vrij toen hij na een touché met Romain Grosjean in de Loews-haiprin slechts een kleine beschadiging aan zijn voorvleugel opliep. 

Lees ook: - Verstappen ontloopt straf - Bottas eert hakkinen met speciale helm