Sport/Voetbal
2078357109
Voetbal

’Wat zijn we fucking aan het doen, tegen fucking Anderlecht!’

Video: Ruud Vormer uit zijn plaat in kleedkamer

Ruud Vormer was afgelopen zondag allerminst tevreden met het spel dat Club Brugge op de mat legde tegen Anderlecht. In een filmpje dat Club Brugge zelf op sociale media postte, is te zien hoe de Nederlandse aanvoerder een woede-uitbarsting krijgt en zijn ploeggenoten op scherp zet tijdens de rust. Ook de motivatiespeech van coach Philippe Clement vooraf en de beleving van Bas Dost komen nadrukkelijk in beeld.

„Waar zijn we vandaag mee bezig? Wat zijn we fucking aan het doen man? Tegen fucking Anderlecht. Komaan, leg jullie energie erin!”, brult Vormer. Een flesje water keilt hij intussen keihard tegen de grond. Zijn tirade hielp even, want Noa Lang scoorde vijf minuten na de rust het openingsdoelpunt. Maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Niet wat Club Brugge ervan verwacht had en zeker niet wat Vormer ervan verwacht had.

Het filmpje toont ook nog de motivatiespeech van Clement enkele uren voor de wedstrijd. De coach van Brugge legt de nadruk op het werk van de supporters die het Jan Breydelstadion hadden versierd. Ook Dost komt nadrukkelijk in beeld. Hij toont zich ook een van de echte leiders in de Brugse kleedkamer en geeft kritiek op de VAR.

Bron: Het Nieuwsblad