Sport/Wielrennen
2078934078
Wielrennen

Jumbo-Visma breekt trainingskamp af na positieve coronatest

Renners van Jumbo-Visma tijdens het trainingskamp.

Renners van Jumbo-Visma tijdens het trainingskamp.

Amsterdam - Jumbo-Visma heeft zijn trainingskamp in Alicante per direct afgebroken na een positieve coronatest binnen het team, zo meldt de ploeg via zijn officiële kanalen.

Renners van Jumbo-Visma tijdens het trainingskamp.

Renners van Jumbo-Visma tijdens het trainingskamp.

„Wie naar huis mag, gaat naar huis of traint op individuele basis verder in Spanje, met minimale ondersteuning vanuit het team”, zo meldt de ploeg, die verklaart dat binnen de bubbel van de ploeg de renners dagelijks worden gecontroleerd. „De besmette persoon, die tot dusver klachtenvrij is, en de zogeheten ’close contacts’ gaan conform de richtlijnen in quarantaine.”

„Het doemscenario is uitgekomen”, vertelt Mathieu Heijboer, de performance manager van de ploeg. „Wel een scenario waarmee we rekening hebben gehouden natuurlijk. We hadden al besloten hoe te handelen in een dergelijke situatie en allerhande maatregelen genomen. Om verdere verspreiding te voorkomen is opbreken de beste optie. Dat is even een logistieke klus om te klaren.”

Sportief directeur Merijn Zeeman vult aan: „We willen de gezondheid van renners en staf niet op het spel zetten. Daarom breken we ons trainingskamp zo goed als af. Het is nogmaals bevestigd dat het enorm lastig is om in deze tijden dit soort activiteiten te organiseren. Het sportieve deel gaan we zo goed mogelijk waarborgen, zodat de renners hun voorbereiding op het seizoen voort kunnen zetten binnen de mogelijkheden. Het is een spijtige zaak, maar de enige juiste keuze.”

Bijna de hele ploeg was in Alicante voor het trainingskamp, waar dinsdag ook de ploegenpresentatie plaatsvond. Enkelen ontbraken, zoals Tom Dumoulin (die eerder al in contact was gekomen met een besmet persoon) en Rohan Dennis (die woensdag Australisch kampioen tijdrijden werd). Ook Jonas Vingegaard, de nummer twee van de voorbije Tour de France was niet aanwezig, net zoals directeur Richard Plugge.