Nieuws/Sport
2079373372
Sport

Rechter schort schorsingen drietal LIV-golfers op

Ian Poulter.

Ian Poulter.

Drie golfers die zijn overgestapt naar de omstreden LIV Golf Invitational Series mogen deze week toch meedoen aan het Schots Open, een toernooi uit de DP World Tour. Het trio vocht de opgelegde schorsing aan via een rechtszaak.

Ian Poulter.

Ian Poulter.

De Engelsman Ian Poulter, Adrian Otaegui uit Spanje en de Zuid-Afrikaan Justin Harding waren naar een Britse rechter gestapt om hun schorsing voor de DP World Tour aan te vechten. Na een hoorzitting werd die sanctie opgeschort, zodat Poulter, Otaegui en Harding donderdag toch kunnen afslaan op The Renaissance Club in North Berwick.

De ’overstappers’ zijn niet meer welkom op de PGA Tour. De organisatie van de DP World Tour besloot vorige maand om de golfers die meedoen aan de LIV Series een boete van 100.000 pond op te leggen en te schorsen voor drie toernooien, waaronder het Schots Open. Zestien spelers eisten vorige week per brief dat die sancties zouden worden opgeheven en dreigden met een rechtszaak. Drie daarvan zijn nu naar de rechter gestapt, vooralsnog met succes.

„We zijn teleurgesteld in de uitkomst van de hoorzitting”, zegt directeur Keith Pelley van de DP World Tour. „We volgen de uitspraak, maar willen wel benadrukken dat slechts sprake is van opschorting van de opgelegde sancties.” Het deelnemersveld voor het Schots Open zou uit 156 golfers bestaan, maar wordt volgens Pelley vanwege het besluit van de rechter uitgebreid.