Sport/Voetbal
2079380965
Voetbal

De Vrij toont zijn waarde voor Internazionale

De Jong boekt belangrijke zege met Barça

Frenkie de Jong schermt de bal af.

Frenkie de Jong schermt de bal af.

Frenkie de Jong heeft met FC Barcelona goede zaken gedaan in de jacht op een plek in de achtste finales van de Champions League.

Frenkie de Jong schermt de bal af.

Frenkie de Jong schermt de bal af.

Op bezoek bij Slavia Praag overtuigden de Catalanen zeker niet, maar werd er wel gewonnen: 1-2. Lionel Messi en Peter Olayinka (eigen goal) namen de productie voor Barcelona voor hun rekening. De Jong stond het hele duel in de basis. Bij Slavia maakte Mick van Buren als invaller zijn opwachting.

Messi opende al in de derde minuut de score voor de gasten. De 32-jarige Argentijn is nu ook de derde speler ooit die in vijftien seizoenen Champions League heeft gescoord. Ryan Giggs (zestien seizoenen) en Raúl (vijftien) gingen hem voor. Jan Boril trok de stand in de vijftigste minuut gelijk, maar zeven minuten later was Olayinka zo vriendelijk om de winnende goal te maken voor Barcelona

Stefan de Vrij heerst in de lucht.

Stefan de Vrij heerst in de lucht.

Internazionale rekende woensdagavond in dezelfde groep af met Borussia Dortmund: 2-0. De beide ploegen hebben nu vier punten. Lautaro Martinez maakte halverwege de eerste helft het winnende doelpunt op aangeven van Stefan de Vrij. Martinez miste in de 82e minuut een penalty. Vervolgens maakte Antonio Candreva aan alle Italiaanse onzekerheid een einde.