Nieuws/Sport
2079382
Sport

Brands geeft in laatste dagen duidelijk signaal af

PSV wil dubbelslag slaan na vertrek Brenet

Denzel Dumfries moet de nieuwe rechtsback van PSV worden.

Denzel Dumfries moet de nieuwe rechtsback van PSV worden.

Technisch manager Marcel Brands begint op 1 juni bij Everton, maar hoopt komende week nog een aantal deals voor PSV af te ronden.

Denzel Dumfries moet de nieuwe rechtsback van PSV worden.

Denzel Dumfries moet de nieuwe rechtsback van PSV worden.

Niet Hirving Lozano, Santiago Arias of Luuk de Jong, maar Joshua Brenet is de eerste basisspeler die PSV deze zomer heeft verkocht. De met name op verzoek van Hoffenheim lang angstvallig stilgehouden transfer komt voor PSV allesbehalve als een verrassing. Sterker nog, de Eindhovenaren zijn op de transfermarkt al aan het doorschakelen.

Dumfries

Met een eveneens verwacht vertrek van Santiago Arias moet Denzel Dumfries de nieuwe rechtsback van PSV worden. Hoewel SC Heerenveen een eerste bod van vier miljoen euro heeft geweigerd, zijn beide partijen nog wel met elkaar in gesprek. PSV is niet bereid om zes of zeven miljoen neer te leggen voor een nieuwe back. De verwachting is dat beide partijen elkaar nog wel zullen vinden. 

Brands is daarnaast met Manchester City nog in onderhandeling over de komst van Angelino, de linksback die afgelopen seizoen zoveel indruk maakte bij NAC Breda. De 21-jarige Spanjaard heeft zelf laten weten de stap naar PSV wel te zien zitten. De landskampioen hoopt de man met de fraaie traptechniek via een koop- of huurconstructie over te nemen van de Engelse topclub. De bal ligt wat dat betreft bij City. PSV staat voor beide opties open. Brands informeerde in de winter al naar de mogelijkheid om Angelino over te nemen, maar de club uit Manchester had toen nog een transfersom van liefst tien miljoen in het hoofd. Zo’n bedrag is voor PSV absoluut onbespreekbaar. 

Met de onderhandelingen over Dumfries en Angelino geeft Brands in zijn laatste dagen als PSV-manager een duidelijk signaal af. Hoewel er bij PSV ook op het middenveld en voorin mutaties zijn te verwachten, hoopt de club de defensie zo snel mogelijk te hebben ‘staan’. Met name aan de zijkanten was de spoeling het voorbije seizoen dun, omdat PSV er maar niet in slaagde om een linksback te halen. Uiteindelijk speelde Brenet bijna het hele seizoen op die positie. 

Snelheidstreinen

Nu PSV al verzekerd is van het hooftoernooi van de Europa League – en bij winst in de laatste voorronde zelfs de Champions League – krijgt het elftal van trainer Phillip Cocu in ieder geval tot de winter een veel voller programma. Met Angelino en de al eerder transfervrij aangetrokken Nick Viergever is de linkerkant van de defensie dichtgetimmerd. En als Cocu in een zware Europese wedstrijd eens besluit om met drie centrale verdedigers te spelen, zou hij met Dumfries en Angelino twee onvermoeibare snelheidstreinen aan de buitenkant hebben. Zover is het echter nog niet.