Nieuws/Sport
2079384
Sport

Jans: 'Danny Buijs was een beetje ordinair'

Danny Buijs.

Danny Buijs.

Ron Jans was kortstondig trainersdocent bij de KNVB en was in die hoedanigheid betrokken bij de cursus Coach Betaald Voetbal, waarbij hij direct onder de indruk raakte van de trainerskwaliteiten van Danny Buijs.

Danny Buijs.

Danny Buijs.

"Er kwamen 22 trainers langs die drie kwartier de tijd kregen om me te overtuigen toegelaten te mogen worden tot de cursus", zegt Jans, huidig technisch manager van FC Groningen. "Drie trainers bleven me écht bij, waaronder Danny. Ik had me er al op verheugd omdat ik met hem had gewerkt in de relatie trainer/speler. Hij was niet makkelijk, een beetje ordinair, dus ik vroeg hem hoe de Danny van toen nu met zijn spelers omging. Er volgde een geweldig mooi gesprek."

Jans bleef Buijs volgen. "Ik ging onder meer naar PEC Zwolle-Kozakken Boys voor de KNVB-beker. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Zie ik bijvoorbeeld een type Diego Simeone? Maar ik zag een trainer die rust uitstraalde, die het goed had neergezet, en die de stand bijna omdraaide (van 2-0 naar 2-2, 3-2 verlies na verlenging, red,.) door goede ingrepen. We hebben Danny uitgenodigd voor een gesprek. Danny is geen laptoptrainer, maar klapte daar zijn laptop open en liet zien hoe hij traint met zijn eigen ploeg, beelden van FC Groningen, waarbij hij vertelde hoe hij het zou doen in sommige situaties. Hoe hij zich presenteert, past enorm bij het beeld dat hoort bij FC Groningen."