Nieuws/Sport
2080619893
Sport

Baas NFL hoopt dat controversiële Kaepernick een kans krijgt

Colin Kaepernick (m)

Colin Kaepernick (m)

De controversiële American footballer Colin Kaepernick moet weer een kans krijgen in de NFL. Commissaris Roger Goodell moedigt clubs aan om de 32-jarige quarterback een contract te geven. „Als hij zijn carrière in de NFL wil hervatten, dan is er een team nodig om dat mogelijk te maken”, zei Goodell in het ESPN-programma The Return of Sports. „Ik steun de club die dat doet, ik moedig ze ook aan.”

Colin Kaepernick (m)

Colin Kaepernick (m)

Kaepernick speelde in 2016 voor het laatst in de NFL. De Amerikaan had zich dat jaar opgeworpen als leider van de protestbeweging tegen racisme en politiegeweld. Kaepernick protesteerde door tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied niet te blijven staan, maar te knielen. Hij kreeg medestanders, maar vooral veel kritiek, onder anderen van president Donald Trump. Kaepernick vertrok aan het einde van het seizoen bij San Francisco 49ers en sindsdien durfde geen enkele club het aan om de controversiële quarterback vast te leggen.

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd heeft tot een nieuwe golf aan protesten geleid. Bij veel demonstraties gaan de mensen op één knie zitten, net als Kaepernick deed. „Ik hoop dat we nu op een punt zijn aanbeland dat iedereen achter duurzame verandering staat”, aldus Goodell. „Als de inspanningen van Colin niet meer op het veld liggen, maar op dit gebied, dan nodigen we hem uit daarover mee te praten. Hij kan ons helpen om betere beslissingen te nemen over de dingen die gedaan moeten worden in de gemeenschappen. Het zijn heel complexe zaken die al heel lang spelen.”