Sport/Wielrennen
2082359021
Wielrennen

Mathieu van der Poel test opnieuw negatief en vliegt terug naar Amsterdam

Mathieu van der Poel mag naar huis.

Mathieu van der Poel mag naar huis.

AMSTERDAM - Mathieu van der Poel zag zijn optreden in de UAE Tour beperkt blijven tot één etappe, maar de ’coronaschade’ valt mee voor de renner van Alpecin-Fenix.

Mathieu van der Poel mag naar huis.

Mathieu van der Poel mag naar huis.

Net als zijn ploeggenoten Roy Jans, Jasper Philipsen, Kristian Sbaragli en Louis Vervaeke was hij geen ’close contact’ van het positief geteste staflid van zijn ploeg en kon Van der Poel maandagavond terug naar Nederland vliegen. Net als drie andere stafleden testte hij zondag én maandag negatief en kon de 26-jarige renner naar huis.

De rest van de Alpecin-Fenix-ploeg blijft in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten, omdat zij wel een ’close contact’ waren met het positief geteste staflid. Van der Poel trok zich maandag met zijn ploeg Alpecin-Fenix terug uit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Van der Poel won zondag de eerste etappe, maar hij kon maandag dus niet starten in de rode leiderstrui. Van der Poel wilde zich in de Ronde van de Emiraten, zijn eerste koers van dit jaar op de weg, in vorm rijden voor de voorjaarsklassiekers. De alleskunner op de fiets veroverde eind vorige maand in Oostende zijn vierde wereldtitel veldrijden.

Van der Poel gaf de etappekoers in het Midden-Oosten de voorkeur boven het Belgische openingsweekeinde, met de Omloop Het Nieuwsblad (zaterdag) en Kuurne-Brussel-Kuurne (zondag). Het is onduidelijk of hij nu alsnog in die wedstrijden wil starten.