Sport/Voetbal
208273712
Voetbal

VIDEO Toni Kroos loopt boos weg bij Duitse tv na ’onnozele vragen’

Toni Kroos

Toni Kroos

PARIJS - Na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool stond Real Madrid-middenvelder Toni Kroos het Duitse ZDF te woord. Al duurde het interview niet erg lang, omdat Kroos zich ergerde aan de vragen van de journalist: „Je hebt negentig minuten tijd gehad om verstandige vragen te bedenken en nu stel je me deze onnozele vragen.”

Toni Kroos

Toni Kroos

Kroos won zaterdagavond zijn vijfde Champions League en was erg blij dat voor het eerst al zijn kinderen ter plekke aanwezig waren. „Niet te beschrijven hoe bijzonder en mooi dat is”, aldus Kroos. Tot zover het goede gedeelte aan het interview. De verslaggever van het Duitse ZDF vond de overwinning van Real Madrid namelijk niet meteen vanzelfsprekend en sprak er Kroos dan ook op aan. „Gezien het wedstrijdverloop was deze zege helemaal niet zo vanzelfsprekend?”

Waarop Kroos antwoordde: „Wat is vanzelfsprekend? De Champions League winnen is ook niet vanzelfsprekend. We hebben gestreden en we wisten dat Liverpool een geweldig team is. Maar wat betekent dan ’niet vanzelfsprekend’? We hebben gewonnen, punt.”

Negatieve vragen

Maar toen moest het nog komen. Op de vraag ’Was het verrassend voor jou dat Real het het zo moeilijk had tegen Liverpool?’ hield de 32-jarige Duitse middenvelder het niet langer uit. „Je hebt negentig minuten tijd gehad om verstandige vragen te bedenken en nu stel je me deze onnozele vragen”, was Kroos duidelijk. „Wat is dat zelfs voor een vraag? Het is toch logisch dat je het tegen Liverpool moeilijk kan krijgen. We spelen de finale, geen gewone groepswedstrijd”, waarna Kroos gefrustreerd wegliep.

Toen hij even later opnieuw voorbij de journalist in kwestie liep, zei hij nog: „Slecht, echt slecht. Al die negatieve vragen, daaraan weet je dat je uit Duitsland komt.”

Bekijk hieronder de beelden: