2083308
Autosport

Gridstraf van vijf plaatsen voor Nederlander

LIVE - Kapotte versnellingsbak, kwalificatie Max over

Max Verstappen

Max Verstappen

De historische pole die kenners voor Max Verstappen in gedachten hadden, gaat niet gebeuren op Monaco. De Red Bull-coureur komt door een kapotte versnellingsbak niet meer in actie. Een drama voor de Nederlander. In plaats van een pole, een gridstraf van vijf plaatsen voor Max.

Max Verstappen

Max Verstappen

Volg de kwalificatie vanaf 15.00 uur, aan de hand van de tweets van onze Formule 1-expert Erik van Haren, van minuut tot minuut.

Gebruikt u de Android App en ziet u slechts één update? Klik hier voor de volledige live feed (vanaf 15.00 uur).

Ricciardo en Verstappen domineerden alle vrije trainingen. Daniel Ricciardo noteerde donderdag in de tweede sessie zelfs de snelste tijd ooit op het stratencircuit van Monaco gereden. De Australiër klokte 1:11.841. Ricciardo was op die dag in beide trainingen de snelste coureur. Verstappen noteerde telkens de tweede tijd. Zijn snelste ronde: 1:12.035. Maar op zaterdag waren de rollen omgedraaid.

Met een tijd van 1:11.787 reed Verstappen zaterdag de mijlpaal van Ricciardo weer uit de boeken, maar in het slot van de oefensessie dook de Australiër weer nipt (1:11.786) onder Verstappens tijd. Vlak daarvoor was de Nederlander gecrasht. Hij parkeerde zijn bolide in de muur. 

De Grand Prix van Monaco start zondagmiddag om 15.10 uur.