2084916
Darts

Van Gerwen: 'Erg teleurgesteld'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen werd in de kwartfinales van de German Darts Masters verrassend uitgeschakeld door Dimitri van den Bergh. "Ik ben erg teleurgesteld met mijn optreden", reageerde de 29-jarige Brabander.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Waar Van Gerwen bijna altijd gemiddelden van boven de 100 aantikt, bleef hij dit keer steken op 98,72. Nog altijd een prima score, in dit geval zelfs hoger dan die van opponent Van den Bergh (94,35). Toch won de Belg. "Ik speelde niet goed genoeg en Dimitri is de terechte winnaar", aldus Mighty Mike.

Lees ook: - Boete Van Gerwen voor roken

Van den Bergh was sterk op de dubbels en won mede daardoor met 8-3 in legs. "Hij pakte gewoon zijn kansen en strafte mijn fouten af", analyseerde Van Gerwen. "Ik wil alle fans bedanken die zijn komen kijken. Liefst 20.0000 toeschouwers voor darts is ongelooflijk." Het was in de volgepakte Veltins Arena in Gelsenkirchen dan ook een groot spektakel. Net als Van Gerwen werd ook Raymond van Barneveld bij de laatste acht uitgeschakeld. Hij verloor met 7-8 in legs van Peter Wright. 

Mensur Suljovic kroonde zich uiteindelijk tot winnaar van de German Darts Masters. De Oostenrijker won in de finale met 8-2 van Van den Bergh.

Lees ook: - Zeldzame nederlaag voor Van Gerwen - Van Barneveld verliest thriller van Wright

Mensur Suljovic en Dimitri van den Bergh, de finalisten bij de German Darts Masters.

Mensur Suljovic en Dimitri van den Bergh, de finalisten bij de German Darts Masters.