2085436
Autosport

Techneuten Ricciardo werken mee aan bolide Max

Verstappen crasht in Monaco

Max Verstappen

Max Verstappen

Voor Max Verstappen is de derde vrije training voor de Grand Prix in Monaco uitgelopen op een drama. De Limburger was lange tijd de snelste, maar parkeerde in de slotfase van de laatste oefensessie zijn auto in de muur.  

Max Verstappen

Max Verstappen

Het lijkt er in ieder geval wel op dat Verstappen de kwalificatie gewoon gaat halen. De techneuten van teamgenoot Daniel Ricciardo helpen mee om zijn bolide op tijd voor de start in orde te krijgen. De kwalificatie begint vanmiddag om 15.00 uur.

Verstappen (20) scheerde te kort langs de muur, toucheerde die met zijn rechterwiel en knalde via de kerbstone vervolgens tegen de wand. Twee jaar geleden chrashte de Red Bull-coureur op dezelfde wijze – bij het zwembad – in de kwalificatiesessie.

Tot aan de crash was Verstappen met 1:11.787 de snelste coureur op het stratencircuit van Monaco. Vlak voor het einde van de oefensessie dook Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo onder zijn tijd: 1:11.786.  Red Bull was in alle vrije trainingen het snelst.

Sebastian Vettel (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes), de favorieten in de strijd om de wereldtitel, kwamen niet echt in de buurt en noteerden respectievelijk de derde (1:12.023) en vijfde (1:12.273) tijd. Kimi Räikkönen (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) legden beslag op de vierde (1:12.142) en zesde (1:12.356) plek.

Bekijk ook: 'Kritiek op Verstappen is makkelijk' - 'Historische pole Verstappen in Monaco'

In de eerste twee vrije trainingen op donderdag waren Ricciardo en Verstappen ook al razendsnel. Riccardio klokte in de tweede sessie toen zelfs de snelste ronde tijd ooit gereden op het stratencircuit van Monaco: 1:11.841. Verstappen noteerde 1:12.035. Riccardo bleef zijn teamgenoot bij Red Bull in beide trainingen voor en eindigde daarmee op de eerste plek. Verstappen eindigde netjes op de tweede positie. Hetzelfde scenario ontspon zich dus op zaterdag, waarbij Ricciardo zijn eigen mijlpaal ook nog eens scherper stelde.

Lees ook:

- Verstappen vol vertrouwen - Verstappen ging niet eens voluit - Ricciardo en Verstappen historisch snel - Verstappen ontloopt straf