Nieuws/Sport
2085609051
Sport

’Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli’

Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen.

Waarschijnlijk wordt de openingsceremonie volgend jaar uitgeschreven voor 23 juli en eindigt het grootste sportevenement op 8 augustus 2021, zo melden verschillende media in Japan.

De Olympische Spelen werden vorige week uitgesteld wegens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Yasutoshi Nishimura, de Japanse minister van economische zaken, kondigde zondag forse steunmaatregelen aan. Japan had al ruim 10 miljard euro in de Spelen van 2020 geïnvesteerd.

Coördinator John Coates van het IOC liet vorige week ook al doorschemeren dat de uitgestelde Spelen volgend jaar waarschijnlijk tussen half juli en eind augustus worden afgewerkt. Die planning valt tussen de tennistoernooien van Wimbledon en de US Open.

Als de nieuwe data kloppen dan gaan de Spelen volgend jaar wel botsen met het WK zwemmen (16 juli - 1 augustus) en WK atletiek (6 - 15 augustus). Atletiekbaas Sebastian Coe heeft al gezegd dat zijn WK een jaar kan worden uitgesteld naar de zomer van 2022.

Het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland in een dagelijkse podcast. Met vandaag: lessen uit eerdere pandemieën en een kijkje over de grens in Brazilië en Nigeria, waar een regelrechte ramp dreigt. Luister de corona-update hier, hieronder of abonneer je via je eigen podcast app.