2086025
Autosport

Nederlander na dure fout: 'Ik moet naar mezelf kijken'

Verstappen steekt hand in eigen boezem

Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit.

Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit.

Max Verstappen kijkt in de spiegel na zijn dramatisch verlopen zaterdag op het circuit van Monaco. In plaats van de strijd om pole position met teamgenoot Daniel Ricciardo, kwam hij door een crash in de laatste vrije training niet eens aan kwalificeren toe.

Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit.

Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit.

,,Ik moet naar mezelf kijken. Ik heb een fout gemaakt”, aldus Verstappen in Monaco. Zijn team kreeg zijn auto niet meer op tijd klaar voor de kwalificatie, omdat er op het laatste moment nog een scheur in de versnellingsbak werd gevonden. Het vervangen daarvan levert hem een gridstraf van vijf plaatsen op, maar Verstappen start sowieso al vanaf de twintigste en laatste plek.

Lees ook: VIDEO - Verstappen crasht in Monaco

,,In die snelle bochtencombinatie zat Carlos Sainz wat aan mijn rechterkant, en was ik enigszins afgeleid. Ik stuurde te vroeg in, raakte de binnenkant van de muur en dan is het op een circuit als hier voorbij. Uiteindelijk is dat geen excuus. Ik heb net als in China een dure fout gemaakt. Natuurlijk is de teleurstelling groot. De auto voelde zo goed aan. Dat zag je tijdens de kwalificatie ook weer bij Daniel.”

Lees ook: Red Bull-baas Horner waarschuwt Verstappen

Verstappen (20) had in de derde vrije training de op dat moment snelste tijd genoteerd, maar koos er toch nog voor om voor een snel rondje te gaan. ,,Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat we binnen hadden moeten blijven. We wilden zoveel mogelijk rondjes op snelheid rijden, om het zo een beetje op te bouwen voor de kwalificatie.”

Voor de race van zondag maakt de Limburger zich niet al te veel illusies. ,,Het is hier nauwelijks mogelijk om in te halen, natuurlijk. Ik moet proberen wat ik kan. Misschien heb ik nog een beetje geluk, bijvoorbeeld met een safety car-situatie.”

Lees ook: Ricciardo op pole in Monaco