Nieuws/Sport
2086076607
Sport

Bart Bennema weg als bondscoach sprint en horden

Bart Bennema.

Bart Bennema.

Arnhem Bart Bennema is niet langer actief als bondscoach korte sprint en horden bij de Atletiekunie op Papendal. De disciplines 100 en 200 meter en de 110 en 100 meter horden worden met ingang van het nieuwe atletiekjaar dat medio oktober start samengevoegd tot één groep onder de technische leiding van Laurent Meuwly.

Bart Bennema.

Bart Bennema.

Het betreft hier een omvangrijke groep waaronder 400 meter (horden) lopers als Femke Bol, Lieke Klaver en Liemarvin Bonevacia en de succesvolle 4x400 meter estafetteteams, maar ook sprinters als Churandy Martina. Daarom zal naast Meuwly en zijn huidige begeleiders Bram Peters en Rogier Ummels ook Brendan Troost als coach worden toegevoegd. In overleg met Bennema wordt momenteel gezocht naar een andere rol en taak binnen de Atletiekunie.

Bennema is de coach die onder andere Dafne Schippers en Nadine Visser naar de wereldtop heeft begeleid. Schippers stapte eind vorig jaar over naar Wigert Thunnissen, Visser nam onlangs na tien jaar afscheid van Bennema en is nog op zoek naar een nieuwe coach.