2086424
Autosport

Verstappen over crash: 'Dat is geen excuus'

Max Verstappen

Max Verstappen

"In die snelle bochtencombinatie zat Carlos Sainz wat aan mijn rechterkant, en was ik enigszins afgeleid", analyseert Max Verstappen zijn crash in de derde vrije training richting de Grand Prix van Monaco.

Max Verstappen

Max Verstappen

"Ik stuurde te vroeg in, raakte de binnenkant van de muur en dan is het op een circuit als hier voorbij", vervolgt de 20-jarige Limburger. "Uiteindelijk is dat geen excuus. Natuurlijk is de teleurstelling groot. De auto voelde zo goed aan. Dat zag je tijdens de kwalificatie ook weer bij Daniel.” Door de crash kwam Verstappen niet in actie tijdens de kwalificatie en start hij zondagmiddag vanaf de 20e plek. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte pole position.

Verstappen en Ricciardo hebben in Monaco de beschikking over de beste auto. Daarom is het extra zuur dat de Nederlander door eigen schuld vanuit het achterveld moet starten. "Ik moet naar mezelf kijken. Ik heb een fout gemaakt”, aldus Verstappen. De talentvolle coureur had in de derde vrije training de op dat moment snelste tijd genoteerd, maar koos er toch nog voor om voor een snel rondje te gaan. "Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat we binnen hadden moeten blijven. We wilden zoveel mogelijk rondjes op snelheid rijden, om het zo een beetje op te bouwen voor de kwalificatie.” Het liep dus allemaal anders.

Lees ook het premium verhaal over het drama van Verstappen in Monaco.