Sport/Voetbal
2086987168
Voetbal

Toch arrestaties bij ’verboden’ kampioensfeest Liverpool

Het feest buiten de poorten van Anfield werd gedoogd

Het feest buiten de poorten van Anfield werd gedoogd

LIVERPOOL - De politie heeft woensdagavond negen mensen opgepakt rond stadion Anfield, waarin de Engelse voetbalclub Liverpool het kampioenschap in de Premier League vierde.

Het feest buiten de poorten van Anfield werd gedoogd

Het feest buiten de poorten van Anfield werd gedoogd

De spelers van trainer Jürgen Klopp kregen na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Chelsea (5-3), de kampioensbeker. Hoewel de politie en enkele vooraanstaande leden van Liverpool de fans hadden opgeroepen om toch vooral thuis te blijven en de coronamaatregelen in acht te nemen, kwamen toch zo’n 3000 supporters naar Anfield.

Buiten de gesloten hekken van het stadion vierden ze daar dat hun club voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland is geworden. „Hoewel het aantal mensen dat bijeen kwam nog aanzienlijk hoger had kunnen zijn, is het toch teleurstellend dat deze mensen niet luisterden naar de verzoeken van ons, van de club en van de gemeente”, zei Natalie Perischine namens Merseyside Police.

Het feest buiten de poorten van Anfield werd gedoogd. De politie pakte wel negen fans op vanwege mishandeling, openbare dronkenschap en rijden onder invloed.

„We zijn de fans die thuis zijn gebleven en op tv de festiviteiten volgden heel dankbaar”, aldus Perischine. Toen Liverpool eind vorige maand officieel kampioen werd omdat concurrent Manchester City punten verspeelde, gingen ook al duizenden fans van de ’Reds’ de straat op. De politie pakte toen twintig mensen op.

Liverpool meldt in een verklaring teleurgesteld te zijn in de supporters die woensdagavond toch naar Anfield kwamen, ondanks oproepen van onder anderen aanvoerder Jordan Henderson, trainer Klopp en clubicoon Kenny Dalglish om thuis te blijven. „Zoals we al eerder hebben gezegd: als het veilig genoeg is, gaan we dit vieren. Tot dat moment ligt de prioriteit bij het beschermen van onze stad.”