Sport/Voetbal
208745342
Voetbal

Rotterdammers spelen met rouwbanden

Oud-voetballer en materiaalman Carlo de Leeuw van Feyenoord overleden

Carlo de Leeuw

Carlo de Leeuw

Oud-profvoetballer Carlo de Leeuw van Feyenoord is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vorig jaar werd tongkanker geconstateerd bij de geboren Rotterdammer, die een zware operatie moest ondergaan. De Leeuw, sinds 2000 de vaste materiaalman van het eerste elftal van Feyenoord, overleed donderdag.

Carlo de Leeuw

Carlo de Leeuw

De Rotterdammer doorliep als voetballer de jeugdopleiding van Feyenoord en brak bij ’zijn’ club ook door in de hoofdmacht. Hoogtepunt in de loopbaan van De Leeuw was zijn doelpunt in de gewonnen bekerfinale van 1980 tegen Ajax (3-1). Twee jaar later vertrok hij bij Feyenoord, na 45 wedstrijden in het eerste elftal. De linksbuiten speelde daarna ook voor Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam.

Carlo de Leeuw tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax.

Carlo de Leeuw tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax.

In 2000 keerde De Leeuw op verzoek van toenmalig commercieel directeur Sjaak Troost als materiaalman terug in De Kuip. Hij bekleedde die functie ook jarenlang bij het Nederlands elftal. De Leeuw was van de partij op de EK’s van 2008 en 2012 en de WK’s van 2006, 2010 en 2014. Met zijn joviale karakter gold De Leeuw als een vertrouwensman van de spelers, zowel bij Feyenoord als bij Oranje.

De uitvaart van De Leeuw vindt op verzoek van hemzelf en zijn familie in besloten kring plaats. Feyenoord heeft een condoleanceregister geopend die in het Maasgebouw van stadion De Kuip getekend kan worden. Er is ook een onlinecondoleanceregister.

De spelers van Feyenoord dragen donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen rouwbanden vanwege het overlijden van De Leeuw. Het duel tussen Heerenveen en Feyenoord in het Abe Lenstra-stadion begint om 20.45 uur. De winnaar daarvan speelt in de halve finales tegen NAC Breda, dat woensdag AZ verraste (1-3). De club staat volgende week zaterdag bij de thuiswedstrijd in De Kuip tegen Fortuna Sittard uitgebreider stil bij de dood van De Leeuw.