2087472
Autosport

Verstappen: 'Zorgen dat dit niet meer gebeurt'

Max Verstappen in Monaco.

Max Verstappen in Monaco.

Max Verstappen eindigde knap als negende in de Grand Prix van Monaco nadat hij als laatste in de startopstelling was begonnen.

Max Verstappen in Monaco.

Max Verstappen in Monaco.

"Direct na de start lag er al twee man af, dat hielp gewoon", zei Verstappen bij Ziggo Sport over zijn goede inhaalrace die uiteindelijk in plek 9 resulteerde. "ik zag de vleugels in het rond vliegen."

"Ik had veel blokkades met het terugschakelen van 3 naar 2, en dat is niet heel fijn op dit circuit. In rondje 47 had ik bijna helemaal geen grip meer, mijn linker voorband was totaal versleten", zei de Red Bull-coureur, die vervolgens overschakelde op hypersoftbanden.

"Daarna liep het gewoon weer goed. Nu ga ik er vanaf de volgende race weer proberen er het beste van te maken, en zorgen dat zoiets als dit weekeinde niet meer gebeurt. Het zijn moeilijke momenten, maar die heb je nodig om beter te worden. Soms zit er een jaar tussen waarin het helemaal niet loopt. Maar het grootste probleem zou zijn als de snelheid er niet meer is. En daar zit het probleem niet, die snelheid is er gewoon."

Lees ook: Verstappen negende in Monaco Herbeleef de negende plaats van Verstappen in Monaco Nog een straf voor Verstappen VIDEO - Leclerc klapt keihard bovenop Hartley