Nieuws/Sport
2088980
Sport

Nederlandse sprintte op slechts tachtig procent

Schippers: 'Heel heftig'

Dafne Schippers komt als vierde over de finish.

Dafne Schippers komt als vierde over de finish.

Voor Dafne Schippers is de jaarlijkse Prefontaine Classic in Eugene aan de westkust van de Verenigde Staten een verplichting voor haar sponsor Nike. In een olympisch waardige finale werd Schippers vierde in 11,01, iets sneller dan drie weken geleden in Doha.

Dafne Schippers komt als vierde over de finish.

Dafne Schippers komt als vierde over de finish.

De race werd gewonnen door de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou in 10,88, vóór haar landgenote en wereldindoorkampioene 60 meter Muriëlle Ahouré en olympisch kampioene Elaine Thompson uit Jamaica.

Schippers hechtte na afloop niet te veel waarde aan haar prestatie: „Je weet van tevoren dat je niet in de beste shape bent op dit moment. Ik ben vrijdag ingevlogen naar Eugene. Voor Europese atleten is een jetlag van negen uur heel heftig, dus je loopt hier op tachtig procent. Mijn start was niet geweldig. Ik lag achter en kon pas in het tweede stuk mijn passen vinden. We moeten daar aan werken door meer 100 meters te gaan lopen.”

De 25-jarige sprintvedette uit Utrecht loopt desondanks voorlopig geen wedstrijden op die afstand. Komende zondag start ze immers bij de FBK Games in Hengelo en woensdag 13 juni bij de Golden Spike in Ostrava. In beide gevallen loopt ze de 200 meter, haar specialiteit waarop ze in 2015 én 2017 wereldkampioene werd.