Sport/Voetbal
2093748597
Voetbal

Brescia boos op Balotelli: schandelijke laster

Mario Balotelli

Mario Balotelli

De Italiaanse voetbalclub Brescia wil juridische stappen ondernemen tegen Mario Balotelli en diens zaakwaarnemer Mino Raiola.

Mario Balotelli

Mario Balotelli

De wispelturige spits is niet meer welkom bij de groepstrainingen van de ploeg uit de Serie A, nadat hij wekenlang niet was komen opdagen voor de trainingen. Deze week meldde Balotelli zich wel op het complex, maar hij werd daar aan de poort geweigerd. De club wil de spits ontslaan, hoewel z’n contract nog twee jaar doorloopt.

Balotelli en Raiola zeggen dat Brescia de spits bewust niet wil laten testen op het coronavirus. De clubleiding reageert in een verklaring op de website woest en spreekt van „schandelijke laster”, zonder overigens Balotelli bij naam te noemen. Brescia benadrukt op eigen kosten een specialist te hebben ingehuurd die de spelers vrijwel dagelijks test op het coronavirus. De clubleiding laat advocaten onderzoeken of er juridische stappen gezet kunnen worden.

Balotelli (29) zette zaterdag een Instagram-story online vanaf het trainingscomplex. De spits laat daarop zien hoe hij alleen traint en alleen in de kleedkamer zit. Brescia, dat onderaan staat in de Serie A, hervat het seizoen volgende week zondag tegen Fiorentina.