Sport/Voetbal
2096221914
Voetbal

Trainer positief verrast door fitheid middenvelder

Schreuder: ’Ihattaren straalt uit dat hij wil’

Mohammed Ihattaren.

Mohammed Ihattaren.

AMSTERDAM - Mo Ihattaren wist zijn nieuwe trainer Alfred Schreuder in positieve zin te verrassen. „Uit alle testen die Ihatteren tot dusver heeft gedaan, blijkt dat hij heel fit is en zo ziet hij er ook uit. Dat is hartstikke goed”, zegt Schreuder, die de afgelopen weken intensief contact had met de middenvelder.

Mohammed Ihattaren.

Mohammed Ihattaren.

„Ik kende Mo nog niet, maar tijdens zijn vakantie heb ik hem wel gebeld, omdat hij in samenspraak met Ajax heel hard doortrainde. De club is leidend in zijn fysieke programma. Maar Mo straalt vanaf dag één uit dat hij heel graag wil.”

Alle verhalen over de ’lastige jongen Ihattaren’, laat Schreuder langs zich heengaan. „Ik wil er zo neutraal mogelijk in zitten, de dingen ervaren hoe ze zijn. Wat andere mensen vinden, is voor mij onbelangrijk. Ik vind Ihattaren een ontzettend mooi project en het is duidelijk waarom Ajax hem destijds heeft gehaald.”

En: „In de telefoongesprekken heb ik Mo meegegeven dat hij vertrouwen in zichzelf moet hebben. De voetbalwereld is een hectische wereld, waarin iedereen iets van je wil. Ik heb hem gezegd zijn eigen weg te gaan en bij me te komen als hij ergens hulp bij nodig heeft. Hij is een extreem talent, was op jonge leeftijd al zó goed en brak door bij PSV. De opdracht is nu zijn eigen gevoel te volgen en ook ’nee’ te zeggen tegen de vele mensen die iets van hem willen. Als hij er met mij over wil praten, kan dat altijd. De klasse druipt ervan af.”

Hoewel Ihattaren brandt van ambitie, heeft hij volgens Schreuder nog stappen te zetten. „Topfit word je pas als je veel gaat spelen. Hij is nu fit en gaat de voorbereiding in, waarin hij minuten moet gaan maken, want hij heeft lang niet gespeeld. Maanden op niveau spelen en fit blijven, vraagt een routine in zijn leven en dat is voor Mo een heel mooie uitdaging. Hij zit in kleedkamer 1. Dus dat is voor hem al een mooie stap.”