Sport/Voetbal
2097682341
Voetbal

PSV begint jaar met verlies tegen Club Brugge

Ernest Faber tijdens PSV-Brugge

Ernest Faber tijdens PSV-Brugge

PSV heeft de eerste wedstrijd van 2020 verloren. Op het trainingskamp in Qatar was Club Brugge net iets sterker dan de Eindhovenaren. De koploper van de Belgische competitie won met 2-1.

Ernest Faber tijdens PSV-Brugge

Ernest Faber tijdens PSV-Brugge

Jelle Vossen scoorde na 53 minuten voor de Belgen. Eduard Sobol maakte er met een schot van afstand 2-0 van. Ritsu Doan maakte daarna het doelpunt voor PSV, op aangeven van Cody Gakpo. Jorrit Hendrix was tot twee maal toe dicht bij een treffer, maar scoorde niet.

"Durven voetballen"

Coach Ernest Faber was tevreden. „Ik heb goede dingen gezien. We zijn fit en we hebben gedaan wat we vooraf hadden afgesproken. Durven voetballen, de tegenstander onder druk zetten en kansen uitspelen. Alleen hadden we wel wat vaker mogen scoren. Dat is dan weer iets voor de volgende wedstrijd.”

Bij PSV maakte de 17-jarige Brit Noni Madueke zijn debuut als basisspeler. Hij vormde de aanval met Bruma en Mohamed Ihattaren. Ibrahim Afellay, lange tijd niet fit, stond eveneens aan de aftrap. Coach Faber had hem bovendien de aanvoerdersband gegeven.

In de tweede helft stuurde Faber bijna een geheel ander elftal het veld in. Zo maakten Tijn Daverveld en Claudio Gomes hun debuut en kwam Robbin Ruiter nog even in het doel voor Lars Unnerstall. Vermoedelijk krijgt Jeroen Zoet, die eerder dit seizoen zijn basisplaats verloor, in het volgende oefenduel een kans.

Ruud Vormer speelde een deel van de wedstrijd mee met Club Brugge.