Sport/Schaatsen
2098170172
Schaatsen

WK shorttrack niet meer dit voorjaar

Het vanwege het coronavirus afgelaste wereldkampioenschap shorttrack in Zuid-Korea wordt dit voorjaar niet meer ingehaald. De internationale schaatsunie ISU maakte bekend dat het niet lukt het toernooi snel in te halen of te verplaatsen, zelfs als het seizoen na het normale einde in april met enkele weken wordt verlengd.

De schaatsunie bekijkt in de komende weken nog of het toernooi later in het jaar kan worden gehouden. Dat zal volgens de ISU echter niet eerder zijn dan midden-oktober.

De ISU maakte afgelopen woensdag bekend dat het WK shorttrack, dat van 13 tot en met 15 maart stond gepland in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, niet kan doorgaan vanwege het coronavirus. "Er is te veel onzekerheid omtrent de verspreiding van het virus. Een andere locatie vinden is gezien de omstandigheden op dit moment heel lastig", meldde de schaatsunie.

De Nederlandse schaatsbond KNSB had al laten weten de beslissing van de ISU te snappen. Suzanne Schulting, die haar titel op het WK hoopte te prolongeren, had begrip voor het besluit, maar reageerde ook teleurgesteld.