Nieuws/Sport
2098240
Sport

Oranje-spits Miedema niet fit voor WK-kwalificatiewedstrijden

Miedema is er niet bij.

Miedema is er niet bij.

De Nederlandse voetbalsters kunnen de komende twee wedstrijden in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2019 niet beschikken over Vivianne Miedema.

Miedema is er niet bij.

Miedema is er niet bij.

De spits, topscorer van Oranje tijdens het gewonnen EK vorig jaar, is niet fit genoeg. Miedema bleef in april al op de bank in de uitwedstrijd tegen Ierland. Ook toen was de aanvalster van Arsenal niet fit genoeg.

Tessel Middag maakt haar rentree in de selectie. De middenveldster van Manchester City keert terug van een kruisbandblessure. Middag maakte in april 2017 voor het laatst deel uit van de selectie van Oranje.

Koploper

Nederland speelt in de WK-kwalificatie op 8 juni de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland. Vier dagen later is het thuisduel met Slowakije. Het Abe Lenstra-stadion, dat plaats biedt aan 24.000 mensen, is uitverkocht. Het team van Wiegman sluit de kwalificatiereeks in september af met een uitwedstrijd tegen Noorwegen.

Oranje is momenteel koploper met dertien punten uit vijf wedstrijden. Ierland heeft tien punten en Noorwegen (dat een duel minder speelde) negen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van 2019 in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in het najaar in een dubbele play-off om het laatste WK-ticket.