Sport/Voetbal
2100138432
Voetbal

’Zinedine Zidane vertelt spelers dat hij opstapt bij Real Madrid’

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Trainer Zinedine Zidane van Real Madrid heeft zijn spelers laten weten dat hij aan het eind van het seizoen opstapt. Volgens een aantal Spaanse media waaronder AS en Marca zou de Fransman zijn besluit afgelopen zondag hebben medegedeeld in de kleedkamer voor het competitieduel met Sevilla.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Zidane hintte zaterdag op de persconferentie voor het duel tegen Athletic de Bilbao dat de kans aanwezig is dat hij vertrekt. De Franse trainer heeft nog een contract voor één seizoen. „Ik doe dit tot het einde en dan komt er een moment dat het tijd is om dingen te veranderen. Voor iedereen, niet alleen voor mij. Voor de club, voor het welzijn van de club, voor de mensen”, aldus Zidane cryptisch.

„Ik zal niet weggaan omdat dat de makkelijkste optie is. Het is niet alsof ik me omdraai, wegloop en niet meer omkijk. Nee, er zijn momenten dat je er moet zijn en er zijn momenten dat het afgelopen is.”

Toen hem door een journalist werd gezegd dat dit klonk als een aanstaand vertrek, zei Zidane: „Ik kan alleen maar hetzelfde zeggen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik ben nu trainer en zondag spelen we onze voorlaatste competitiewedstrijd. Voor de rest weet ik niet wat er zal gebeuren. Dit is Real Madrid. Ik ben altijd van dag tot dag bezig. Dat is altijd zo geweest.”

Zidane kreeg veel kritiek na de vrij kansloze uitschakeling in de halve finales van de Champions League tegen Chelsea. De Madrilenen hebben, met nog twee speelronden te gaan, een achterstand van 2 punten op koploper Atlético Madrid.