Sport/Tennis
2100989350
Tennis

Kiki Bertens dit tennisseizoen niet meer in actie

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

BREDA - Kiki Bertens komt dit seizoen niet meer in actie. De nummer 9 van de wereld heeft besloten niet deel te nemen aan de WTA-toernooien van Ostrava en Linz, voorlopig de laatste twee toernooien op de WTA-kalender.

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

Dat bevestigde haar coach Elise Tamaëla. Bertens werd vorige week op Roland Garros in de vierde ronde uitgeschakeld. Na haar uitschakeling liet ze al weten dat ze niet zeker wist of ze dit jaar nog in actie zou komen. Dat de organisatie van het indoortoernooi van Linz dit weekend wereldkundig maakte dat het toernooi in november alsnog plaatsvindt, veranderde de keuze van Bertens (28) niet.

Alle WTA-toernooien die in China zouden worden gespeeld, zijn in verband met het coronavirus geschrapt. Bertens had van 19 tot en met 25 oktober nog in Ostrava kunnen aantreden. Drie weken later, van 9 tot en met 15 november, stond ook het indoortoernooi van Linz nog op de kalender.

Bertens speelde dit seizoen slechts zeven toernooien. Ze veroverde haar tiende titel in Sint-Petersburg. Op de Australian Open reikte ze net als in Parijs tot de vierde ronde. Op de US Open kwam ze niet in actie. Ook voor Robin Haase zit het tennisseizoen er al op. Haase is momenteel de nummer 181 van de wereld.

Het tennisseizoen duurt tot en met half november. Van 15 tot en met 22 november strijden de beste acht mannen nog wel om de titel op de ATP Finals.