Nieuws/Sport
210205
Sport

'Opgewonden over deze aanstelling'

Cruijff gaat uitdaging als hoofdtrainer aan

Jordi Cruijff

Jordi Cruijff

Jordi Cruijff wisselt van functie bij de Isreälische voetbalclub Maccabi Tel Aviv. De zoon van de vorig jaar overleden voetballegende Johan Cruijff is per direct als hoofdtrainer aangesteld. Cruijff was al sinds 2012 technische directeur bij de club.

Jordi Cruijff

Jordi Cruijff

"Ik weet dat Jordi een grote verantwoordelijkheid voelt de naam Cruijff hoog te houden, een naam die synoniem staat voor vele grote prestaties in het voetbal. Dit is het juiste moment voor hem een volgende stap te zetten", aldus Mitch Goldhar, eigenaar van Maccabi.

De 43-jarige Jordi Cruijff neemt de positie over van de Portugees Lito Vigidal, die de taken overnam van de begin dit jaar ontslagen Shota Arveladze. Die was weer de opvolger van Peter Bosz, die vorig seizoen koos voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax.

Cruijff reageerde opgetogen op zijn nieuwe baan: "Ik ben blij en opgewonden over deze aanstelling. Ik begin aan mijn zesde jaar bij deze club en weet precies wat de eigenaar en de fans verwachten. Ik ga er alles aan doen om aan die verwachtingen te voldoen."

Maccabi is veelvoudig Israëlisch kampioen. Afgelopen seizoen eindigde de club als tweede achter Hapoel Beer Sheva.