Nieuws/Sport
2102492
Sport

Waterpolosters niet te kloppen in World League

Maud Megens op archiefbeeld.

Maud Megens op archiefbeeld.

De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun derde en laatste poulewedstrijd in de superfinale van de World League gewonnen.

Maud Megens op archiefbeeld.

Maud Megens op archiefbeeld.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga was met 10-7 te sterk voor gastland China en eindigde daardoor als eerste in de groep. Oranje versloeg eerder Australië en Spanje.

Kruisfinales

Door dit resultaat neemt Nederland het donderdag in de kruisfinales op tegen Japan, de nummer 4 van de andere groep. De Japanse vrouwen verloren al hun wedstrijden in hun groep, die wordt aangevoerd door wereldkampioen Verenigde Staten.

Nederland leidde halverwege met 7-4 door doelpunten van Maud Megens (2), Sabrina van de Sloot (2), Simone van de Kraats, Iris Wolves en Vivian Sevenich. De productie stokte enigszins, maar dankzij treffers van Sevenich, Megens en Dagmar Genee bleef de marge intact.

Minder scherp

"Het was iets lastiger dan dat we gehoopt hadden. We waren zelf iets minder fel. China had ons goed geanalyseerd en we waren zelf wat minder scherp. Zo werd het voor ons best een pittige pot", zei een tevreden Havenga, die waakt voor onderschatting van de Japanse vrouwen, na afloop. "Japan heeft een aparte speelstijl vooral in hun verdediging. Daar zullen we ons goed op moeten voorbereiden."

Oranje gebruikt de superfinale van de World League in China vooral als voorbereiding op het EK, dat volgende maand op het programma staat in Barcelona. Havenga: "Maar we zijn hier natuurlijk gekomen om zo hoog mogelijk te eindigen."