Nieuws/Sport
2104102
Sport

Mogelijk rust voor Liverpool-duo

Vraagtekens rond volgende 'winnaar' bij Oranje

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Bondscoach Ronald Koeman weet nog niet wie de volgende 'winnaar' is die zijn opwachting maakt in het trainingskamp van Oranje.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Nadat eind maart Sven Kramer een training bijwoonde en dinsdag Michael van Gerwen zijn opwachting maakte, was de vraag wie er de komende cyclus bij Oranje komt buurten.

Topprestaties

"Ik heb nog geen idee", lachte Koeman. "Maar we hebben het besproken dat als we bij elkaar zijn, we winnaars uit andere sporten er graag bij willen hebben. Het is interessant om te horen wat zij er voor doen om tot topprestaties te komen. Hoewel het niet vergelijkbaar is hoe zij dat doen en hoe wij dat bij Oranje doen. Maar wie de volgende is die langskomt, weet ik nog niet", aldus de coach.

Wout Weghorst, die aardig mee kon komen met Van Gerwen, overweegt volgens Koeman geen carrièreswitch naar het darts. "Daar gooide hij niet constant genoeg voor", knipoogde de coach, die wel een tipje van de sluier oplichtte over de status van Weghorst. "In een systeem met twee spitsen kies ik voor andere types dan Wout om te starten. Hij moet zich dan richten op een ander soort rol, afhankelijk van de wedstrijd en de stand."

Van Dijk en Wijnaldum

Of Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum gaan starten tegen Slowakije, hield Koeman nog in het midden. "Dat zou kunnen, maar ze zouden ook niet kunnen spelen", verwees Koeman naar de Champions League-finale afgelopen zaterdag verloor met Liverpool. "Ze kwamen teleurgesteld binnen en dat is logisch. Finales speel je om te winnen en als je dan op deze manier verliest, is het een enorme deceptie. Maar ze hebben de knop inmiddels omgezet."