Sport/Darts
2104127524
Darts

Noppert stunt tegen Gurney: ’Ik stond van hem te kijken’

Danny Noppert

Danny Noppert

DUBLIN - Danny Noppert zorgde maandagavond voor een daverende verrassing door Daryl Gurney uit te schakelen in de eerste ronde van de World Grand Prix.

Danny Noppert

Danny Noppert

De 28-jarige Fries was in Dublin met 2-0 te sterk voor de Noord-Ier. „Gurney speelde niet zijn beste partij”, zei Noppert voor de camera van RTL7. „Al zat ik er zelf ook niet heel lekker in. De ’dubbels-in’ gooide ik wel, maar de triples vielen niet zo erg. Toch stond ik er van te kijken hoe Gurney stond te gooien, kennelijk had hij toch last van de druk dat hij hier twee jaar geleden heeft gewonnen.”

Knallen

De eerste vier legs in de eerste set van Gurney gingen nog met de darts mee, maar in de vijfde leg brak Noppert de Noord-Ier en maakte hem daarmee meteen zijn set afhandig. In de tweede set verloor Noppert geen enkele leg. „Ik heb zijn cadeautjes uitgepakt”, lachte de Fries. In de achtste finale speelt hij woensdagavond tegen Nathan Aspinall. „Dan gaan we weer knallen.”

Behoudens Noppert zitten er nog drie Nederlanders bij de laatste zestien. Twee daarvan, Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan, spelen dinsdagavond tegen elkaar. Jermaine Wattimena komt net als Noppert woensdagavond in actie. Hij staat tegenover Peter Wright.