2105651
Autosport

Hamilton: 'Vettel favoriet voor wereldtitel'

Vettel en Hamilton zijn elkaars grootste concurrenten.

Vettel en Hamilton zijn elkaars grootste concurrenten.

Lewis Hamilton staat inmiddels alweer veertien punten voor op zijn Ferrari-concurrent Sebastian Vettel, maar toch vindt de Mercedes-coureur dat de Duitser favoriet is voor de wereldtitel. 

Vettel en Hamilton zijn elkaars grootste concurrenten.

Vettel en Hamilton zijn elkaars grootste concurrenten.

En dat, terwijl ook Red Bull Racing steeds nadrukkelijker aan de deur klopt, getuige ook de overtuigende winst van Daniel Ricciardo bij de GP van Monaco. Maar Hamilton kent het klappen van de zweep en plaatst zichzelf liever in de rol van underdog. Hij wijst liever naar Vettel. Die heeft het volgens hem met Ferrari tot nu toe een beetje 'laten liggen'. "En wij hebben daarvan kunnen profiteren", zei hij volgens diverse Britse media.

Hij vervolgt: "We staan een stuk verder voor dan wanneer iedereen gewoon zijn werk had gedaan", doelend op het tot nu toe toch wel teleurstellende Ferrari-seizoen. Red Bull Racing neemt hij nu ook wel steeds serieuzer. "Het is een gevecht tussen drie teams. Volgens mij komt er een motorupgrade aan voor Red Bull in Canada, dus het wordt interessant om te zien hoe ze het daar doen. Zij zullen dit jaar alleen maar sterker worden."

En dat komt de sport alleen maar ten goede, weet ook de viervoudig wereldkampioen Formule 1. 'Saaie' GP's zoals in Monaco moeten er steeds minder zijn, vindt hij. "Hopelijk krijgen de fans wat ze willen zien: gevechten tussen de drie teams. Ikzelf hou daar ook van. Dat doet meer met me dan ik uit kan leggen, het is de grootste uitdaging die ik ooit heb gehad."