Nieuws/Sport
210636
Sport

Arnhemmers ontvangen miljoenen voor spits

Van Wolfswinkel naar FC Basel

Ricky van Wolfswinkel tekent zijn contract.

Ricky van Wolfswinkel tekent zijn contract.

Ricky van Wolfswinkel verruilt Vitesse voor FC Basel. De spits (28) tekent een contract voor drie jaar bij de kampioen van Zwitserland, die naar verluidt vijf miljoen euro betaalt voor de topscorer van de Arnhemmers.

Ricky van Wolfswinkel tekent zijn contract.

Ricky van Wolfswinkel tekent zijn contract.

"Ik verlaat Vitesse echt met pijn in het hart, maar het hele plaatje klopt bij FC Basel en deze kans wilde ik niet laten lopen'', liet de trefzekere aanvaller weten op de website van zijn management. 

Met zijn keuze voor Basel is Van Wolfswinkel komend seizoen verzekerd van het spelen op het hoogste podium, de Champions League. De aanvaller uit Woudenberg was gewild op de transfermarkt. In de Eredivisie scoorde hij afgelopen seizoen twintig keer. Ook leidde hij Vitesse, de club die hem heeft opgeleid, met twee goals naar de bekerwinst in de finale tegen AZ (2-0).

Uitzichtloos

Zijn terugkeer in Arnhem heeft voor Van Wolfswinkel precies gebracht wat hij ervan hoopte. Na avonturen bij Sporting Lissabon en Norwich City – dat hem verhuurde aan Saint-Etienne en Real Betis – tekende de spits medio 2016 een driejarig contract bij Vitesse, dat hem voor zo’n 600.000 euro verloste uit zijn uitzichtloze situatie bij Norwich. Met zijn doelpunten leidde hij Vitesse (dat zich versterkt met Thulani Serero) naar de vijfde plaats in de Eredivisie en naar de eerste prijs in de clubhistorie, juist in het jaar dat de Arnhemse club 125 jaar bestaat.

Bij FC Basel is Van Wolfswinkel de opvolger van Marc Janko. De voormalig spits van FC Twente is overgestapt naar Sparta Praag. Ook Seydou Doumbia, die de club afgelopen seizoen huurde van AS Roma, vertrekt normaal gesproken. Johan Neeskens, de schoonvader van Van Wolfswinkel, is met zijn vrouw ook woonachtig in Zwitserland.