Nieuws/Sport
210934
Sport

Opvallende afwezigen in vrouwenselectie Oranje

Bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal.

Bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal.

Bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal heeft woensdag haar selectie voor het EK voetbal in Nederland bekendgemaakt. Opvallende afwezigen in de 23-koppige groep zijn de ervaren verdedigsters Siri Worm (FC Twente) en Merel van Dongen (Ajax).

Bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal.

Bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal.

Wiegman geeft in de defensie voorkeur aan de minder ervaren Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF) en Liza van der Most (Ajax).

Aanvalster Lineth Beerensteyn, verdedigster Stefanie van der Gragt en keepster Sari van Veenendaal zijn weliswaar nog niet topfit, maar wel opgenomen in de groep voor het EK, dat op 16 juli begint. Oranje opent dan in de Utrechtse Galgenwaard het toernooi tegen Noorwegen.

"De kwaliteit van deze spelersgroep wordt steeds groter, dus de keuze voor de selectie was een pittig proces'', aldus Wiegman.

Van Dongen en ook Worm staan wel op de reservelijst. Wiegman moet haar definitieve lijst met namen uiterlijk 5 juli inleveren bij de Europese bond UEFA. Het Nederlands vrouwenteam is al volop in voorbereiding op het EK, dinsdag won Oranje nog met 3-0 van Oostenrijk. De voltallige selectie komt op zondag 2 juli in Zeist bij elkaar voor de officiële aftrap van de voorbereiding. Zaterdag 8 juli staat de laatste oefeninterland op het programma. Op het Kasteel in Rotterdam treft Oranje tegenstander Wales.

Nederland is op het EK ingedeeld in poule A met België, Denemarken en Noorwegen. Al die groepswedstrijden zijn uitverkocht.

De selectie: Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Vivianne Miedema (Bayern München), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).