Sport/Tennis
2109550
Tennis

Bertens: 'Bij mij is het dan: oh jee'

Kiki Bertens haalt uit.

Kiki Bertens haalt uit.

De ontlading was groot bij Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter nadat de Wateringse de derde ronde had bereikt van Roland Garros. 

Kiki Bertens haalt uit.

Kiki Bertens haalt uit.

Bertens nam Aljaksandra Sasnovitsj te grazen. Op Court 9 zaten er flink wat Nederlanders om de nummer 22 van de wereld aan te moedigen. 

Bertens serveert ijzersterk.

Bertens serveert ijzersterk.

 

"Het is heel erg leuk als je de baan opkomt en iedereen begint volle bak te klappen. Maar bij is mij het dan toch: oh jee. Ik probeer daar wel een omschakeling in te maken voor mezelf, maar iedereen leeft mee langs de baan. Als je een fout maakt, is het ook 'ah'. Daardoor word ik iets zenuwachtiger. Dat is niet goed", vertelde Bertens. 

"Ik moet het ook zien als iets dat alleen maar leuk is. Maar op zo'n moment kan ik het dat even niet hebben. Dat heb ik vandaag wellicht ook lichtelijk laten merken. Ik heb soms bij wijze van spreken nog liever dat iedereen tegen mij is. Ik voel de support echt wel, maar daarin moet ik gewoon nog groeien."

Vertrouwen in haar service

Bertens zegevierde woensdagmiddag zonder echt te imponeren. Vooral haar service (10 aces) gaf de doorslag. "Ik ben heel blij, maar qua tennis was het zeker in de eerste set niet super. Mijn service hield me op de been. Daar kon ik een beetje op leunen. Vanaf het begin zat die er goed op. Dat heeft met vertrouwen te maken. Op sommige dagen loopt je service ook beter dan op andere dagen."

In de volgende ronde stuit Bertens op Angelique Kerber, die ze in 2016 in de eerste ronde te grazen nam. 'Kerber is een lastige opponent. We hebben een paar keer tegen elkaar gespeeld en hebben dus weinig geheimen voor elkaar."