Nieuws/Sport
2109649
Sport

Schippers verwacht 'genietmomentje' in Hengelo

Dafne Schippers

Dafne Schippers

Na veel omzwervingen in de afgelopen weken is Dafne Schippers weer in eigen land neergestreken. Zondag is de Nederlandse sprintdiva topattractie bij de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo.

Dafne Schippers

Dafne Schippers

Ze heeft er veel zin in. "Het geeft heel veel energie om voor eigen publiek te mogen lopen." Maandag kwam Schippers terug van haar eerste deel van de Diamond League-cyclus van 2018. Doha, Shanghai en het Amerikaanse Eugene waren de eerste drie etappeplaatsen van het circus waar de crème de la crème van de atletieksport aan de start staat. Het betekende vechten tegen jetlags én ’s werelds beste sprintsters.

Diamond League onderschat 

"Een aanslag op je lijf met hooguit vier à vijf uur slaap per nacht", noemt de 25-jarige atlete uit Utrecht het. Ze doet mee omdat die wedstrijden ’heel gaaf’ zijn en wil meestrijden om de prijzen in het circuit. Bovendien wil ze wennen aan het vele reizen en daar is het een uitstekend jaar voor. Het is geen ramp voor de periodisering wanneer ze nu een zware periode beleeft. "De Diamond League-wedstrijden heb ik misschien wel onderschat", zegt ze zelf. "Je bent een half jaar van huis en een half jaar thuis. Als sprintster ben je aan het zoeken naar de details waarop je beter kunt worden en dat is met al dat reizen niet makkelijk."

Opvallend is dat vedette Schippers in mei nog geen wedstrijd wist te winnen. Natuurlijk wil ze altijd de beste zijn, maar ze beseft ook dat het nog niet hoeft. "Je wint wat en je verliest wat. Ik kan harder lopen en vertrouw op mijn gevoel. Ik moet er nog even in groeien. Als ik boven de11 seconden zou lopen na een perfecte race, zou ik me zorgen gaan maken. Nu niet."

Energie

Zondag is Schippers weer terug in Hengelo voor de FBK Games en daar kijkt ze naar uit. "Het geeft heel veel energie om voor eigen Nederlands publiek te lopen. Dat wordt echt een genietmomentje." Ze loopt de 200 meter, onder anderen tegen de Nigeriaanse Blessing Okagbare-Ighoteguonor, de snelste atlete van 2018 op dit onderdeel.