Nieuws/Sport
2109981
Sport

Recordscore James niet genoeg

Cavs laten gigantische kans liggen

LeBron James ligt aangeslagen op de grond.

LeBron James ligt aangeslagen op de grond.

De basketballers van Golden State Warriors hebben de eerste wedstrijd in de NBA-finale gewonnen.

LeBron James ligt aangeslagen op de grond.

LeBron James ligt aangeslagen op de grond.

De Californische ploeg versloeg Cleveland Cavaliers in het eerste duel van de best-of-sevenserie na een spannende en hoogstaande wedstrijd na verlenging met 124-114. 

Vier seconden voor het einde, lieten de Cavs nog een gigantische kans op de zege liggen. George Hill miste een vrije worp waardoor er na de reguliere speeltijd een stand van 107-107 op het scorebord stond en daarna beging nog een zeer bijzondere blunder.

De eerste helft ging het duel gelijk op. De ploegen gingen rusten bij 56-56. Na rust nam de thuisploeg, zoals zo vaak meteen het initiatief en nam het een voorsprong van 8 punten. Maar LeBron James, de ster van Cleveland, hield zijn ploeg vrijwel in zijn eentje, met in totaal 51 punten, in de race.

Met zijn puntentotaal schaarde James zich naast Michael Jordan. De twee basketballers zijn de enigen die na 1970 meer dan 50 punten maakten in een finalewedstrijd.

"LeBron was geweldig. Hij heeft er alles aan gedaan zijn team aan de overwinning te helpen. Vanavond konden we weer zien waarom hij de beste speler van de wereld is'', zei Tyronn Lue, coach van de Cavaliers.

Het is het vierde seizoen op rij dat de NBA-finale gaat tussen deze twee teams. In 2015 en 2017 won Golden State, in 2016 ging de titel naar Cleveland. Net als bij de vorige drie finaleseries won Golden State het eerste duel van de finalereeks.