Nieuws/Sport
2110540556
Sport

Groen licht voor EK-wedstrijd handbaldames Oranje

Loïs Abbingh

Loïs Abbingh

Er is eindelijk duidelijkheid rond het eerste duel van de Nederlandse handbaldames op het EK in Denemarken. De Oranjevrouwen spelen vanavond (zaterdagavond) om 20.30 uur hun eerste duel tegen Servië, nadat de alle coronatests van de Servische dames zaterdagochtend negatief uitvielen.

Loïs Abbingh

Loïs Abbingh

Het Servische nationale team heeft dus toestemming gekregen om te spelen. Alle coronatests vielen negatief uit. De toernooidirectie, die voorafgaand aan de beslissing ook medisch advies had ingewonnen, besloot daarom dat alle Servische spelers die twee negatieve tests op rij hebben gehad, hun isolement mochten verlaten.

Vrijdagochtend werd duidelijk dat het duel met Servië een dag later gespeeld zou worden dan aanvankelijk gepland. Door een positieve coronatest bij de opponentes van de Balkan werd de wedstrijd niet vrijdagavond om 20.30 uur afgewerkt, maar dus deze zateragavond.

De Servische spelers worden zondagochtend opnieuw getest.

De Nederlandse handbalsters gaan na het zilver in 2016 en het brons in 2018 voor goud op het EK in Denemarken. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade veroverde vorig jaar in Japan de wereldtitel. Op dat WK speelde Nederland ook tegen Servië. Oranje won met 36-23.