Sport/Voetbal
2110755162
Voetbal

Huisarrest in hotel blijft staan voor Ronaldinho

Ronaldinho.

Ronaldinho.

ASUNCION - Ronaldinho en zijn broer moeten in een hotel in Paraguay onder huisarrest blijven. Het Braziliaanse duo had beroep aangetekend tegen het besluit van een onderzoeksrechter in Asuncion om hun zaak aan te houden. Het gerechtshof verklaarde het beroep van het tweetal echter niet-ontvankelijk. Daardoor moeten de gebroeders voorlopig onder toezicht in Paraguay blijven.

Ronaldinho.

Ronaldinho.

De voormalige sterspeler van FC Barcelona en AC Milan werd begin maart in Paraguay gearresteerd, omdat hij samen met zijn broer met vervalste papieren het land was binnengekomen. Zijn veertigste verjaardag moest Ronaldinho in de gevangenis ondergaan. Volgens zijn advocaat wist de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar niet dat hij over een nagemaakt paspoort beschikte.

Begin april mochten de twee Brazilianen hun cel verlaten na de betaling van een borgsom van 1,6 miljoen dollar. Ze werden in afwachting van de afhandeling van hun rechtszaak onder huisarrest in een hotel geplaatst. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen.

In deze zaak zijn ook andere personen aangeklaagd. Volgens de aanklagers in Paraguay zijn ze allen lid van een criminele bende, die gespecialiseerd is in het vervalsen van identiteitsdocumenten.