Nieuws/Sport
2111284
Sport

Amrabat wil zakelijker Marokko zien

Nordin Amrabat

Nordin Amrabat

Nordin Amrabat vindt dat Marokko op het WK een stuk volwassener voor de dag dient te komen dan donderdag in het oefenduel met Oekraïne (0-0). 

Nordin Amrabat

Nordin Amrabat

Volgens de in de Naarden geboren voetballen speelden de Leeuwen van de Atlas soms met iets te veel zelfvertrouwen. "Af en toe een balletje achter het standbeen enzo, dat moet eruit. Slordig balverlies kan in een topwedstrijd een tegengoal opleveren. We moeten zakelijker gaan spelen." 

De 31-jarige Amrabat stond gedurende het duel met Oekraïne op maar liefst drie posities: als rechtsback, centrumspits en rechtsbuiten. "Ik zou als een van de twee spits beginnen, maar de trainer koos er op het laatst voor om me als vleugelverdediger op te stellen", aldus de rechtspoot in gesprek met FOX Sports.

Amrabat lijkt onder bondscoach Hervé Renard een zekerheidje. In elk systeem kan de voormalig speler van onder meer PSV en Galatasaray uit de voeten. "De afgelopen dagen hebben we aan het 3-5-2 systeem gewerkt. Normaliter spelen we 4-3-3, maar de trainer wil er een nieuwe variant inslijpen."

Amrabat, die afgelopen seizoen door Watford werd verhuurd aan het Spaanse Leganes, weet wel waarom. "Ik denk dat het met onze poule te maken heeft. Spanje en Portugal zijn wereldtoppers. Tegen Iran ga ik ervan uit dat we in het vertrouwde systeem zullen spelen."