Sport/Wielrennen
2111994
Wielrennen

VIDEO - Ligthart ziedend na gruwelijke crash

Pim Ligthart mist op een haar na een boom

Pim Ligthart mist op een haar na een boom

Wielrenner Pim Ligthart is er bij een val tijdens de eerste etappe in de Ronde van Luxemburg genadig vanaf gekomen. De renner van Team Roompot werd tijdens gedrang in het peloton gelanceerd en miste op een haar na een boom.

Pim Ligthart mist op een haar na een boom

Pim Ligthart mist op een haar na een boom

Ligthart twitterde na afloop vanaf de brancard uit de ambulance. "Voor alles een eerste keer. Hopelijk valt de schade mee."

De Nederlandse renner gaf twee collega's de schuld: een daarvan was er een van Team Sport Vlaanderen, die volgens hem zijn handen niet aan het stuur kon houden. "Allereerst ben ik blij dat de schade gelukkig meevalt. Ben ook blij dat ik langs de boom ben gevlogen.... Daarnaast wil ik de renner van @TeamSVB vriendelijk verzoeken voortaan zijn hand aan zijn stuur te houden." Hierbij tekende Ligthart een cirkel rond de bewuste coureur.

Om zijn verhaal te vervolgen, deelde hij ook een video van de gruwelijke crash. Rond 3.03 minuut is goed te zien dat Ligthart gelanceerd wordt en echt rakelings een boom mist. Hij lijkt Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) als medeschuldige aan te wijzen. "Had je links van je geen ruimte meer @AndreaPasqualon? #couldhavebeenworse #gonnabeoke."

Volgens ploegleider Erik Breukink zijn er geen breuken geconstateerd. "De zwelling van de kuit is het grootste probleem. Die is zwaargekneusd. Hij heeft een nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen."