Nieuws/Sport
2112692
Sport

Van Marwijk pakt eerste zege met Australië

Australië wint van Tsjechië.

Australië wint van Tsjechië.

Bert van Marwijk heeft zijn eerste zege als bondscoach van Australië te pakken.

Australië wint van Tsjechië.

Australië wint van Tsjechië.

De derde oefeninterland onder zijn leiding, tegen Tsjechië, leverde een 4-0 zege op voor de Socceroos. Hertha BSC-aanvaller Mathew Leckie was in het Oostenrijkse Sankt-Pölten de grote blikvanger met twee goals. Daarnaast werd een voorzet van Milos Degenek door een Tsjechische verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt, terwijl Andrew Nabbout zijn eerste interlandgoal maakte. Van Marwijk is duidelijk gecharmeerd van de speler van het Japanse Urawa Red Diamonds en liet Nabbout bij zijn eigen debuut als bondscoach tegen Noorwegen debuteren.

Ook tegen Tsjechië stuurde Van Marwijk een debutant het veld in. De 19-jarige in Iran geboren Daniel Arzani van Melbourne City wordt in Australië beschouwd als een topper in de dop. De ruime zege is een opsteker voor Van Marwijk na de teleurstellende 4-1 nederlaag tegen Noorwegen bij zijn debuut en het daarop volgende 0-0 gelijkspel tegen Colombia. Later dit weekeinde zal Van Marwijk zijn selectie van 27 terugbrengen tot 23 spelers.  

Australië oefent volgende week zaterdag nog in Boedapest tegen Hongarije en reist van daaruit door naar Rusland, waar op 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk op het programma staat.