Sport/Tennis
2112803
Tennis

Duitser overleeft matchpoint

Zverev wint na ware titanenstrijd

Zverev kwam weer met de schrik vrij.

Zverev kwam weer met de schrik vrij.

Alexander Zverev is er met de nodige moeite in geslaagd de vierde ronde te bereiken bij de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros.

Zverev kwam weer met de schrik vrij.

Zverev kwam weer met de schrik vrij.

De Duitse nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Bosniër Damir Dzumhur in een lange vijfsetter: 6-2 3-6 4-6 7-6 (3) 7-5. De partij duurde een kleine vier uur.

Zie ook: - Tennisser knalt vol op ballenjongen 

Zverev is de nummer drie van de wereld, maar kwam in grandslamtoernooien nooit verder dan de vierde ronde. In Parijs treft hij daarin nu de winnaar van de partij tussen de Fransman Lucas Pouille en de Rus Karen Chatsjanov. In de tweede ronde had hij ook al vijf sets nodig om de Serviër Dusan Lajovic te verslaan.

Matchpoint

Tegen Dzumhur werd het voor Zverev pas echt benauwd. De 21-jarige Duitser moest in de vijfde set zelfs een matchpoint wegwerken in een set waarin beide spelers er aanvankelijk maar niet in slaagden hun service te houden. In de vierde set had Dzumhur ook al verzuimd bij 6-5 op eigen service de klus te klaren. In de tiebreak liep Zverev snel weg naar 5-1.

,,Het was een mooie partij, op een hoog niveau. Ik ben blij dat ik door ben en voor het eerst op deze baan heb kunnen winnen'', zei Zverev op het Court Philippe Chatrier bij Eurosport. ,,Nu ben ik alleen maar moe, ik ben blij dat ik alsnog een manier heb gevonden om hem te verslaan.''

Het is de tweede keer dat Zverev de laatste zestien bereikt op een grandslam. Vorig jaar lukte hem dat op Wimbledon.