Nieuws/Sport
2113304
Sport

Honderden fans in wachtrij

Nigeriaanse WK-shirts razend populair

Nigeria treedt het WK met deze shirts aan.

Nigeria treedt het WK met deze shirts aan.

De thuistenues van de Nigeriaanse nationale ploeg werden vanochtend gereleased in de NikeTown-store in Oxford Street, Londen. En dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Nigeria treedt het WK met deze shirts aan.

Nigeria treedt het WK met deze shirts aan.

Honderden fans stonden in de rij voor de winkel om een groen-wit truitje te kunnen bemachtigen, maar binnen enkele minuten waren alle shirts al uitverkocht.

Ook de uittenues, trainingsoutfits (die wat weg heeft van de thuistenues) en twee soorten trainingsvesten en joggingbroeken met bloemetjespatronen waren zeer snel uitverkocht. Zelfs op de website van Nike zijn ze niet meer beschikbaar. Een truitje kost 64,95 Britse pond, wat neerkomt op zo’n 74 euro.

Replica's

Volgens velen heeft het thuistenue van Nigeria het beste design van alle tenues die op het WK te zien zullen zijn, wat de populariteit verklaart. Nike moest eerder deze week rde eleasedatum al eens verzetten vanwege de enorme vraag. Drie miljoen shirts waren voor de release al vooruitbesteld bij Nike.

De rij voor de deur van de Londense winkel was enorm: het liep door tot om de hoek van de straat met fans die het truitje wilden kopen. De outfit werd doelbewust als een van de laatste tenues gereleased, omdat de Nigeriaanse voetbalbond de verspreiding van valse replica’s wou vermijden.