Nieuws/Sport
2113986
Sport

Brouwer en Meeuwsen op EK in Den Haag

Brouwer en Meeuwsen.

Brouwer en Meeuwsen.

De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen hun groepswedstrijden op het EK in Den Haag.

Brouwer en Meeuwsen.

Brouwer en Meeuwsen.

De winnaars van het brons bij de Olympische Spelen van Rio 2016 werden bij de loting ingedeeld in groep B, met als tegenstanders het Duitse duo Markus Böckermann/Lars Flüggen, de Belgen Dries Koekelkoren en Tom Van Walle en het Turkse koppel Murat Giginoglu/Volkan Gögtepe.

In Den Haag ligt het hoofdstadion tijdens het EK, op de Sportcampus Zuiderpark. In het vrouwentoernooi spelen Jolien Sinnema en Laura Bloem hun groepswedstrijden in de hofstad.

Het EK wordt verspreid over Nederland gespeeld. In Utrecht (op de Neude), Rotterdam (voor de ss Rotterdam) en Apeldoorn (op het Marktplein) verrijzen stadions waarin plek is voor zo'n 2000 toeschouwers, in het hoofdstadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans. In alle steden worden twee poules bij de mannen en twee bij de vrouwen gespeeld. Ook de achtste en kwartfinales zijn verspreid over Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn en Den Haag. De halve finales en de twee finales zijn op de Sportcampus Zuiderpark. Zowel bij de mannen als de vrouwen doen 32 teams mee.

Brouwer en Meeuwsen pakten vorig jaar brons op het EK in Letland. Ze versloegen toen Koekelkoren en Van Walle in de wedstrijd om het brons. De Belgen hadden de wereldkampioenen van 2013 enkele weken eerder nog verrast op het WK. ,,Dit is een mooie poule'', zei Meeuwsen na de loting. ,,We kennen al deze tegenstanders vrij goed. Met de Belgen trainen we zelfs veel samen. We hebben een plan hoe we dit team moeten verslaan, maar dit bewaren we voor het EK."