2114201
Sport

Belgische bondscoach ontkent 'matrasgate'

Martinez licht toe.

Martinez licht toe.

De bondscoach van België, Roberto Martinez, heeft in een persconferentie de zogenaamde 'matrasgate' ontkend. De namen van de vijf afvallers voor de definitieve WK-selectie zouden bekend zijn geraakt, omdat er voor hen geen matrassen naar Moskou zouden zijn opgestuurd. "Ik kan alleen zeggen dat het niet waar is."

Martinez licht toe.

Martinez licht toe.

De Spaanse oefenmeester vervolgt: "Dat verhaal brengt voor mij geen licht over wie de 23 geselecteerden zijn. Er is nog geen lijst doorgestuurd naar de partners die voor de logistiek zorgen."

Lees ook: - België in rep en roer door 'matrasgate'

Martinez vindt dat de pers misleidend is op deze manier. "Er zijn nog veel zaken die de uiteindelijke 23 spelers bepalen. Het is jammer dat er zo'n info naar de fans gaat. Info die niet correct is. De mensen zijn nu slecht geïnformeerd. Je hoeft geen privédetective te zijn om te ontdekken dat wij geen lijst met 23 namen hebben gestuurd naar de partners. Bel gewoon naar onze persverantwoordelijke en hij had kunnen vertellen dat het verhaal niet klopt."

Jammer

Hij wil dan ook dat het weer gaat om de wedstrijd tegen Portugal. "Of de spelers verrast waren? Nee, want we zijn het jammer genoeg al gewoon dat er dingen geschreven worden die niet kloppen. Het is alleen jammer dat het nu over andere dingen gaat dan onze match tegen Portugal."

In België wisten ze het zeker: Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Matz Sels, Adnan Januzaj en Christian Kabasele waren de laatste afvallers voor het WK in Rusland. En waarom wisten onze Zuiderburen dat zo zeker? Voor het vijftal zijn klaarblijkelijk geen matrassen opgestuurd naar Moskou...

Een shot van de ingepakte matrassen.

Een shot van de ingepakte matrassen.

Volgens het bedrijf dat de matrassen levert, zijn daar willekeurig namen op geplakt. "Omdat bij de orderingave steeds een referentie nodig is in ons IT-systeem, zijn bepaalde namen willekeurig door de operator ingegeven, wat misschien wel een persoonlijke voorkeur van deze grote voetbalfan aangeeft. Niet meer, niet minder", aldus de fabrikant.