2114649
Sport

Zonderland viert rentree met finaleplaats

Epke Zonderland

Epke Zonderland

Epke Zonderland heeft zijn terugkeer in het wedstrijdcircuit opgeluisterd met een finaleplaats.

Epke Zonderland

Epke Zonderland

De kersverse dokter, die onlangs na twaalf jaar zijn studie geneeskunde afrondde, eindigde als vijfde in de kwalificatie voor de World Challenge Cup in de Sloveense stad Koper. De 32-jarige Zonderland kwam tot een score van 13,600.

De laatste wedstrijd van de olympisch kampioen van Londen 2012 dateerde van oktober vorig jaar, bij de WK in Montreal. Zonderland miste daar in de finale onderweg met één arm de rekstok, slingerde even aan zijn andere arm door en wist zo toch nog zilver te veroveren.

Deurloo

Bart Deurloo, die bij de WK brons pakte, wist zich in Koper niet te plaatsen voor de finale. Hij bleef met 12,900 steken op de twaalfde plaats. De Japanner Kazuyuki Takeda was met 14,100 de beste in de kwalificatie.

Céline van Gerner plaatste zich ook op balk voor de finale. De 23-jarige turnster uit Emmeloord zette met 13,700 de beste score neer. Een dag eerder had Van Gerner op het toestel brug ook al de finale bereikt, als nummer twee (13,300). "Twee uit twee!", schreef de opgetogen turnster vrijdag op Instagram.

Céline van Gerner is trots.

Céline van Gerner is trots.

Van Gerner behoorde tot het Nederlandse vrouwenteam dat in de teamfinale van de Olympische Spelen van Rio 2016 op de zevende plaats eindigde. Een slepende achillespeesblessure bracht haar sportieve toekomst in gevaar, maar ze besloot vorig jaar toch haar carrière als gymnaste een vervolg te geven.