Sport/Voetbal
2114859594
Voetbal

Slot wilde fans graag prijs geven: ’Hebben er alles aan gedaan’

Arne Slot baalt als een stekker.

Arne Slot baalt als een stekker.

Ook bij Arne Slot overheerste de teleurstelling na het verliezen van de Conference League-finale tegen AS Roma. Vooral de eerste helft was niet naar wens van de trainer van Feyenoord, na rust kwam zijn ploeg beter voor de dag.

Arne Slot baalt als een stekker.

Arne Slot baalt als een stekker.

„Ik denk niet dat ik de enige ben die baalt”, aldus de trainer in gesprek met Veronica. „Dit is een enorme teleurstelling. Als je vandaag weer ziet hoe we worden gesteund, dan had ik de mensen graag een prijs gegeven. We hebben er alles aan gedaan.”

Over de eerste helft was hij duidelijk: „We hielden de bal te lang aan één kant en speelden vaak door het midden. Daardoor kwam Dessers alleen maar in hang- en trekduels. In de rust hebben we aangegeven dat er veel meer ruimte lag dan de jongens dachten. We moesten vaker van kant naar kant spelen, dan zou er ruimte gaan komen. Na rust deden we dat beter. Misschien kwam dat ook gewoon omdat Roma voor stond. Dan komt er automatisch meer ruimte.’

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Teleurstelling overheerst

Slot zal pas over een aantal dagen kunnen concluderen of zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers geslaagd is. „Dat zijn dingen waar ik de komende dagen aan denk. We hebben een finale gespeeld en we hebben niet gewonnen, dan voel je vooral teleurstelling. Maar ja, het was een heel mooi seizoen. Dit is een geweldige groep om mee te werken. Ik kan me niet één dag herinneren waarop er niet met plezier is gewerkt. Maar uiteindelijk gaat het om de prijzen en dat is vandaag niet gelukt.”