Nieuws/Sport
2115473
Sport

'Pijnlijke vlucht voor bondscoach Martinez'

Nainggolan vliegt toch naar Rusland

Radja Nainggolan

Radja Nainggolan

Radja Nainggolan is er tijdens het WK in Rusland niet bij, maar vliegt op 13 juni toch met de Belgische selectie naar Moskou.

Radja Nainggolan

Radja Nainggolan

De door bondscoach Roberto Martinez gepasseerde middenvelder heeft levensgroot afbeelding gekregen op het speciaal opgefleurde toestel dat De Rode Duivels zal vervoeren. 

"Ik denk dat er iemand straks van stoeltje wil veranderen", grapte de voetballer van AS Roma op Instagram. Hij voegde een foto toe van de wand voor de eerste rij stoelen in het vliegtuig. Op het muurtje is een foto van Nainggolan te zien waarop hij na een doelpunt wordt gefeliciteerd door enkele ploeggenoten.

Normaliter zit de trainer bij vliegreizen op de eerste rij stoelen en dus zou het goed kunnen dat Martinez tijdens de ongeveer drie uren vliegtuig tegen het gezicht van zijn meeste besproken afvaller zit te kijken. Tot hilariteit van Nainggolan zelf dus.

Het bericht van Radja Naingollan op Instagram.

Het bericht van Radja Naingollan op Instagram.

Ook op de romp van het toestel is een gigantische afbeelding van Nainggolan, die ook wel Il Ninja wordt genoemd, te zien. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft het vliegtuig speciaal voor De Rode Duivels opgeleukt met beelden van de 35 meest spraakmakende momenten uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

Het niet selecteren van Nainggolan zorgde voor flink wat opschudding in België. Bij AS Roma, nummer drie in de Serie A en halvefinalist in de Champions League, was hij dit seizoen een vaste waarde en kwam hij dit seizoen tot 42 duels en zes treffers. De 30-jarige mannetjesputter speelde tot dusver 30 interlands en maakte daarin zes goals. 

Voor België begint het WK op 18 juni met een duel tegen Panama. Op 23 en 28 juni volgen wedstrijden met Tunesië en Engeland.